Для підвищення практичної складової освітнього процесу та відпрацювання практичних навичок серед курсантів та слухачів первинної професійної підготовки у Харківському національному університеті внутрішніх справ розпочалися комплексні заняття з  відпрацювання дій підрозділів Національної поліції України під час надходження інформації до служби «102».

У рамках навчальних занять слухачі та курсанти вивчають дії підрозділів Національної поліції України під час надходження інформації до служби «102», інформаційні та пошукові системи, які використовуються Національною поліцією України, підвищують рівень комунікативної та конфліктологічної культури особистості.

Практичні заняття проводяться у три етапи. Перший етап - у комп’ютерному класі, обладнання якого підключено до відомчої мережі МВС. Здобувачі ознайомлюються зі структурою та функціонуванням системи «Інформаційний Портал Національної Поліції». Другий етап передбачає набуття практичних вмінь використання комунікації під час виконання службових обов’язків. Третій етап проходить у «Навчальному відділі поліції» та в приміщенні криміналістичного полігону університету. Слухачі та курсанти відпрацьовують дії працівників поліції під час надходження інформації до служби «102», розв’язуючи ситуативні завдання.

До проведення навчальних занять залучаються науково-педагогічні працівники кафедр факультету № 3 – адміністративної діяльності поліції, педагогіки та психології, а також кафедри інформаційних технологій факультету № 4.

ВЗГ ХНУВС