У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми кримінального права та кримінології у світлі реформування кримінальної юстиції».

Відкрив конференцію ректор університету Сергій Гусаров, який наголосив на актуальності питання реформування кримінальної юстиції. Він побажав усім учасникам плідної роботи і натхнення.

За словами начальника кафедри кримінального права та кримінології факультету підготовки фахівців для підрозділів слідства Олексія Литвинова, така конференція відбувається вчетверте, але особливість цієї полягає у тому, що уперше вона проходила так глобально й масштабно. В ній взяли участь не тільки досвідчені науковці, визнані у наукових колах, але й курсанти, студенти, магістранти, слухачі, які мають власний погляд на питання реформування кримінальної юстиції. Вони представляють не тільки наш навчальний заклад, але й навчальні заклади Києва, Дніпропетровська, Одеси, Миколаєва, інших міст України.

Голова Кримінологічної асоціації України Олександр Бандурка, який також взяв участь у конференції, зупинився на питаннях судової реформи та принципі невідворотності відповідальності як основи системи протидії злочинності.

Також участь у конференції взяли представники закордонних установ та організацій, представники місії ОБСЄ в Україні, які мають нагоду поділитися власним баченням реформ та їх подальшим впровадженням.

Спостерігач Організації з безпеки та співробітництва в Європі, представник Спеціальної моніторингової місії в Україні Джеймс Сперос у своєму виступі зазначив, що він підтримує реформи, які відбуваються в Україні і завжди радий поділитися власним досвідом, адже у минулому він поліцейський, і з багатьма питаннями, які сьогодні вирішуються в Україні, він знайомий не з чуток.

 Слід зазначити, що через велику кількість учасників, конференція проходила у кількох приміщеннях. Проте, за допомогою мультимедійних засобів, обидві аудиторії добре чули одна одну, вільно спілкувалися й обмінювалися думками.

По закінченні роботи конференції її учасники отримали сертифікати і збірники тез.

 

ВЗГ ХНУВС