Відбулося спільне засідання ректорату Харківського національного університету внутрішніх справ та Харківської обласної організації Національної спілки журналістів України (ХОО НСЖУ). Відкрив засідання ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко. Він підкреслив важливість співпраці навчального закладу та спілки журналістів.

Про результати взаємодії університету та спілки журналістів у напрямах правової освіти населення, національно-патріотичного виховання молоді, висвітлення подій, які відбуваються в університеті, участі колективу вишу у громадському житті регіону та країни в цілому проінформували начальник відділу зв’язків з громадськістю Ірина Щербакова та голова ХОО НСЖУ заслужений журналіст України Олександр Голуб.

З пропозиціями щодо нових перспектив та напрямів співпраці виступили члени правління спілки заслужений журналіст України Олександр Швець, голова юридичної комісії спілки Олександр Бандурка, заслужений журналіст України Володимир Ревенко та Юрій Хомайко. Крім продовження занять представників мас-медіа на курсах самооборони, було запропоновано до реалізації нові проекти, що стосуються підвищення обізнаності журналістів з правових питань, з питань кібербезпеки тощо. Олександр Бандурка закликав майстрів слова до більшої об’єктивності та неупередженості, приділяти увагу не тільки негативним явищам, але й позитивним прикладам роботи поліцейських. Також на розгляд присутніх було винесено пропозицію про започаткування конкурсу серед журналістів на краще висвітлення питань, пов’язаних із правоохоронною тематикою. Як зазначив Валерій Сокуренко, усі пропозиції щодо спільної діяльності будуть враховані під час подальшої роботи  університету та ХОО НСЖУ. Валерій Васильович окреслив головні завдання та принципи, на які маємо орієнтуватися у своїй роботі. Це – принципи гуманності, моралі, виховання національної свідомості, патріотизму, верховенства права тощо.

Під час заходу Грамотами за формування громадської думки, націленої на зміцнення законності та правопорядку в державі, підвищення довіри населення до поліції, вагомий особистий внесок у розвиток партнерських зв'язків та плідну співпрацю з Харківським національним університетом внутрішніх справ було відзначено голову ХОО НСЖУ Олександра Голуба та члена правління ХОО НСЖУ Олександра Швеця. Також цього дня первинна організація журналістської спілки університету поповнилася новими членами. Серед них – ректор університету доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України Валерій Сокуренко, перший проректор кандидат педагогічних наук, доцент, підполковник поліції Дмитро Швець, проректор доктор юридичних наук, професор Михайло Бурдін. Їх кандидатури членами правління ХОО НСЖУ були підтримані одноголосно. Як пояснив Олександр Голуб, усі вони є редакторами журналів, входять до складу редакційних рад друкованих видань, мають велику кількість власних публікацій, виступають у засобах масової інформації з актуальних питань, інформують громадськість про новації в законодавстві України, про наслідки та відповідальність у разі його порушення, пропагують в суспільстві загальнолюдські цінності тощо. Олександр Олександрович від імені правління спілки побажав новим членам організації успіхів у здійсненні нових творчих планів і задумів.

ВЗГ ХНУВС