З нагоди Міжнародного дня рідної мови доцент кафедри українознавства факультету № 2 Вікторія Перцева провела бінарне заняття у навчальній групі Ф2-101 із дисципліни «Українська мова професійного спрямування» за темою «Документ як писемна форма мови правоохоронця». У бінарному занятті також взяли участь інспектори роти тактико-оперативного реагування лейтенанти поліції Микита Матвієнко та Владислав Старовойтов.

Представники Національної поліції підкреслили важливість державної української мови у практичній роботі правників. Вони поділились своїм досвідом та звернули увагу курсантів на те, як важливо уникати помилок під час укладання документів, адже від мовної та юридичної грамотності під час укладання документів залежить швидкість і повнота розкриття злочинів, викриття винних та притягнення їх до відповідальності.

Проведення таких бінарних занять допомагає поєднати теоретичний матеріал з практичною діяльністю та підвищити культуру усного й писемного мовлення майбутніх працівників правничих інституцій.

ВЗГ ХНУВС