Відбулися урочисті заходи з нагоди випуску слухачів магістратури Харківського національного університету внутрішніх справ. 42 слухача магістратури факультету № 1 і 24 слухача магістратури факультету № 3 отримали дипломи про повну вищу освіту, які вручили заступник Голови Національної поліції України генерал поліції третього рангу Ігор Клименко, ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, перший проректор університету підполковник поліції Дмитро Швець, проректор Анатолій Клочко, декани факультетів – полковник поліції Олександр Музичук та майор поліції Анатолій Колотік. Поздоровити випускників із знаменною подією в житті прийшли їх батьки, рідні та друзі.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять захисників України та правоохоронців, які загинули, виконуючи свій службовий обов’язок, та поклали квіти до пам’ятника загиблим правоохоронцям.

Заступник Голови Національної поліції України, звертаючись до молодих лейтенантів поліції наголосив: «Не потрібно боятися труднощів – вони загартовують. Поліцейський – це та людина, яка у випадку небезпеки не має права пройти мимо. Ви маєте постійно себе запитувати: «Якщо не я, то хто?». Служіть чесно, віддано, і, як говорив мені колись мій наставник, – не втоміться на цій дорозі!». Ігор Володимирович також зазначив, що керівництво Національної поліції України робить усе, щоб поліцейські були захищені державою. Вже почала діяти соціальна програма, яка передбачає забезпечення поліцейських житлом. Через два роки служби можна на пільгових умовах лізингу придбати квартиру, а тим, хто винаймає житло, держава частково буде компенсувати витрати. Передбачені й інші заходи, спрямовані на покращення матеріальної та соціальної захищеності поліцейських.

Ректор університету Валерій Сокуренко привітав випускників і зазначив, що отримання  диплому про вищу освіту є хорошим стартом у житті: «Він дасть вам можливість успішно будувати своє майбутнє, зростати професійно та просуватися кар’єрними сходинками. Згодом ви будете обіймати керівні посади, станете полковниками, генералами. Керуйтеся у своїй службовій діяльності законом і пам’ятайте, що головне завдання правоохоронців – робити все для того, щоб люди почували себе захищеними і в безпеці. Служіть так, щоб вас поважали люди та оберігав Господь Бог!»  

Від імені випускників до присутніх звернулася Ірина Порохня, яка подякувала керівництву та колективу університету за знання та досвід, отриманий під час навчання, та запевнила, що випускники гідно нестимуть службу в лавах Національної поліції України.

Завершились урочистості музичним вітанням від учасників художньої самодіяльності університету.

ВЗГ ХНУВС