Декан факультету № 1 полковник поліції Олександр Музичук та начальник відділу міжнародних зв’язків підполковник поліції Станіслав Осятинський вручили сертифікати європейського зразка слухачам магістратури факультету № 1 та представникам кафедри криміналістики та судової експертології – доценту Тетяні Матюшковій та викладачу Владлені Приходько.

Отримані сертифікати стали підтвердженням пройденого тренінг-курсу з методики допиту свідків, підозрюваних та постраждалих, який пройшов у Харківському національному університеті внутрішніх справ. Упродовж п’яти днів слухачі магістратури факультету № 1 мали можливість оволодіти англійською методикою проведення допиту потерпілих, підозрюваних та свідків «PEACE», яка впроваджується в усьому світі. Тренінг було проведено за підтримки Консультативної місії Європейського Союзу.

Олександр Музичук, вручаючи сертифікати слухачам магістратури, які невдовзі підуть працювати до практичних підрозділів Національної поліції, зазначив, що отримані знання та навички стануть їм у нагоді в службовій діяльності, в написанні наукових статей, дипломних робіт, при проведенні дисертаційних досліджень. Вони є майбутнім нашої країни і саме їм змінювати роботу слідчих органів на краще.

Станіслав Осятинський також зазначив, що під час тренінгу слухачі магістратури опанували не лише теоретичні знання, а й мали можливість на практиці відпрацювати вміння проводити допити за допомогою рольових ситуацій різних категорій осіб у різних ситуаціях – конфліктній, безконфліктній.

Цей тренінг є унікальним для України, він націлений на оволодіння методикою. Представники ж кафедри криміналістики та судової експертології університету брали участь у тренінгу як експерти для того, щоб розповсюдити нову для України методику проведення допиту «PEACE».

ВЗГ ХНУВС