Колектив Харківського національного університету внутрішніх справ провів профорієнтаційний виїзний захід у м. Краматорськ Донецької області. Майже 700 учнів випускних класів, їх батьки, вчителі прийшли до Міського палацу культури, щоб більше дізнатися про навчальний заклад та поспілкуватися з його представниками.

Під час заходу молодь отримала актуальну інформацію про факультети університету та спеціальності, ознайомилася з інформаційно-іміджевою продукцією, стендами навчальних підрозділів вишу, отримала консультації щодо вступних випробувань. Майбутнім абітурієнтам продемонстрували спеціальну техніку, що використовується в діяльності поліції, провели дослідження за допомогою поліграфу, поінформували про небезпеки, які можуть виникнути у користувачів мережі Wi-Fi та багато іншого. Також представники університету поінформували молодь, що кандидати з числа цивільних осіб, які бажають навчатися у закладах вищої освіти зі специфічними умовами навчання, що здійснюють підготовку поліцейських за кошти державного бюджету (курсанти), повинні пройти обов’язкову електронну реєстрацію на сайті https://osvita.np.gov.ua/

Начальник ГУНП в Донецькій області генерал поліції третього рангу Микола Семенишин, звертаючись до молоді, наголосив, що професія поліцейського є однією з актуальних професій сьогодення, адже правоохоронці покликані захищати громадян, їх життя, власність, свободу. Тож найкращим критерієм оцінки роботи поліцейського є довіра населення.  Держава піклується про правоохоронців, підвищується їх соціальний захист. І це не тільки збільшення зарплат, покращення матеріального забезпечення, але й можливість придбання власного житла на умовах пільгового кредитування тощо. Микола Олександрович закликав юнаків і дівчат не боятися випробувань, сміливо йти до своєї мрії та не помилитися у професійному виборі.

Від імені ректора вишу генерала поліції третього рангу Валерія Сокуренка до присутніх звернувся проректор навчального закладу Анатолій Клочко. Він передав привітання від очільника університету та запросив школярів вступати до Харківського національного університету внутрішніх справ. Анатолій Миколайович розповів, що університет крокує в ногу з часом, постійно удосконалює навчальний процес, впроваджуючи новітні технології, відкриває нові спеціальності для підготовки поліцейських. А навчально-матеріальна база університету є однією з найкращих не тільки серед закладів вищої освіти МВС України. Це – сучасні аудиторії, лекційні зали, навчально-тренувальні полігони, спортивна база, сучасні умови проживання у гуртожитках тощо. Університет чекає на сильну, молоду й талановиту молодь, яка хоче реалізуватися у житті, захищати права та свободи співгромадян.

Для мешканців Краматорська колективи художньої самодіяльності та ансамблю барабанщиць підготували творчі виступи. Начальник ГУНП в Донецькій області Микола Семенишин відзначив ансамбль барабанщиць дипломом, а його керівнику – провідному фахівцю відділу організації служби старшому лейтенанту поліції Олені Сашуріній – вручив іменний годинник.

ВЗГ ХНУВС