Завершився другий, заключний етап Першої Слобожанської олімпіади з інформаційної безпеки «Юний кіберерудит». Десять найсильніших учасників мали виконати 10 варіантів однакових практичних завдань, але з різними вхідними даними. Завдання були спрямовані на пошук та аналіз інформації з використанням ресурсів мережі Інтернет, у тому числі й у державних електронних реєстрах. Переможців було визначено за сумою балів, отриманих протягом першого та другого етапів конкурсу, як і раніше враховувався й час, витрачений на виконання завдань. За підсумками змагань місця у першій десятці юних кіберерудитів розподілилися наступним чином:

  1. Єгор Мирошниченко – ХФМЛ № 27 – 202 бали;
  2. Аліна Серветник – Харківська гімназія № 47 – 185 балів;
  3. Сергій Зюзько – Харківська гімназія № 116 – 185 балів;
  4. Євген Лещотний – Обласна СШІ ІІ-ІІІ ступенів «Обдарованість» – 181 бал;
  5. Артур Коверніков – ХФМЛ № 27– 174 бали;
  6. Никита Остаплюк – ХФМЛ № 27 – 174 бали;
  7. Роман Науменко – ХФМЛ № 27– 172 бали;
  8. Марк Скрипка – ХЗОШ І-ІІІ ступенів № 122 – 172 бали;
  9. Владислав Димитриєв – Обласна СШІ ІІ-ІІІ ступенів «Обдарованість» – 172 бали;
  10. Іван Карлаш – Харківський технічний ліцей № 173 – 171 бал.

Ректор університету Валерій Сокуренко, вітаючи учасників олімпіади підкреслив, що переможцями є всі учасники інтелектуального змагання. Усі діти талановиті, обдаровані та цілеспрямовані, за такими – майбутнє нашої держави. Валерій Васильович зазначив, що «ця олімпіада – хороша форма взаємодії, яку необхідно продовжувати. Це взаємодія поліції з громадськістю, молоддю. Переконаний, що ця олімпіада буде проводитися й надалі, адже створює умови для підтримки, розвитку та залученню талановитої молоді до лав Національної поліції України». Зі словами вдячності за співпрацю колективу університету та ректору особисто висловили начальник Слобожанського управління Департаменту кіберполіції Національної поліції України підполковник поліції Валерій Береза, асистент проектів Координатора проектів ОБСЄ в Україні Олена Кравчук,  інспектор відділу ювенальної превенції Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції України в Харківській області майор поліції Костянтин Шеремет, який відзначив подяками Управління превентивної діяльності ГУНП в Харківській області курсантів 1 курсу факультету № 4 Владиславу Попову та Вікторію Ковтун за участь в організації заходів щодо профілактики негативних явищ у кіберпросторі.

Усі десять найкращих учнів отримали сертифікати учасників олімпіади, дипломи та цінні подарунки. Єгор Мирошниченко та Аліна Серветник, які посіли І та ІІ місце, були нагороджені планшетами, а Сергій Зюзько, який зайняв ІІІ місце – смарт-годинник.

ВЗГ ХНУВС