Ректора Харківського національного університету внутрішніх справ доктора юридичних наук, професора, Заслуженого юриста України, генерала поліції третього рангу Валерія Сокуренка призначено начальником Головного управління Національної поліції в Харківській області. Нового очільника представили колективу перший заступник Міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий та Голова Національної поліції генерал поліції першого рангу Сергій Князєв. Також були присутні Голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, прокурор Харківської області Юрій Данильченко, колишній начальник ГУНП в Харківській області, а зараз начальник ГУНП в Одеській області генерал поліції третього рангу Олег Бех, голова Консультативної місії ЄС Кястутіс Ланчінскас та ін.

Від імені Міністра внутрішніх справ Сергій Яровий висловив подяку за службу Олегу Беху, який керував поліцією Харківщини протягом майже двох років. 24 квітня він очолив Головне управління Національної поліції в  Одеській області. «Користуючись нагодою, хотів би подякувати поліції Харківщини за чудову роботу під час виборчої кампанії. А також переконаний, що новий очільник поліції області лише посилить вашу команду», – сказав перший заступник Міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

Голова Національної поліції Сергій Князєв зазначив, що новий очільник області зможе продовжувати раніше розпочаті реформи, а після досвіду роботи на новій посаді, покращити рівень підготовки поліцейських у навчальних закладах МВС. «Наказом № 421 від 24 квітня 2019 року начальником Головного управління Національної поліції в Харківській області призначити, за узгодженням з Міністром, бо ми перевели офіцера з апарату МВС, генерала третього рангу Сокуренка Валерія Васильовича.  Ми прийняли рішення призначити генерала Сокуренка керівником поліції області, адже ми бачимо його здобутки на ниві ректора університету внутрішніх справ. На новій посаді він зможе закріпити розпочаті реформи поліції. А згодом і покращити підготовку у вищих навчальних закладах МВС», – зазначив Сергій Князєв.  

Новий керівник ГУ НП в Харківській області Валерій Сокуренко зазначив, що Харківський національний університет внутрішніх справ, який він очолював, є складовою Харківського гарнізону поліції. «Я знаю особовий склад гарнізону, ті проблеми, які є в Харківській області. Знають і мене. Є комунікація з іншими силовими структурами, тому думаю, що ми докладемо максимум зусиль для того, щоб харківська поліція не працювала гірше, ніж працювала до цього, а працювала краще», – сказав Валерій Сокуренко.

Колишній очільник поліції області Олег Бех подякував всім колегам за роботу. «Вчора я вже був представлений в Одеській області. Але я хотів би подякувати всім за плідну спільну роботу. Ми розкривали велику кількість резонансних злочинів та кожного дня доводили, що Харківщина – безпечний регіон», – зазначив Олег Бех.  

«Валерій Сокуренко – досвідчений генерал, патріотична та відповідальна людина, справжній професіонал. Повністю підтримую таке призначення», – відзначила керівник області. Юлія Олександрівна також подякувала Міністерству внутрішніх справ та особисто Міністру Арсену Авакову за професійну та якісну роботу правоохоронців під час виборчого процесу та постійну роботу із забезпечення громадського порядку та безпеки в Харківській області.

За матеріалами Департамента комунікації МВС України,

Департамента масових комунікацій ХОДА