Колектив Харківського національного університету внутрішніх справ шанує та продовжує традиції. Начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, який донедавна очолював виш, та ректор університету полковник поліції Дмитро Швець посадили саджанець каштану перед адміністративним корпусом навчального закладу. Висаджене дерево є символом передачі та наслідування кращих традицій поколіннями правоохоронців.

У цьому році університету виповнюється 25 років від дня його заснування. Багато було зроблено за цей час. Виш зростав, розбудовувався, зміцнювався, реформувався, активно впроваджував новітні технології в освітній процес, розвивав науку, крокував в ногу з часом, відповідаючи на вимоги суспільства, проте завжди зберігав кращі традиції підготовки та виховання українських правоохоронців і примножував власні надбання.

Традицію висадки дерев було започатковано ще у 2012 році очільниками вишу Олександром Бандуркою (1992–2003, 2010–2012 рр.) та Сергієм Гусаровим (2012–2015 рр. ), продовжується вона й сьогодні. За словами ректора навчального закладу Дмитра Швеця, сьогоднішній захід – «це надзвичайно приємна та хвилююча подія. Вона засвідчує велику відповідальність кожного працівника університету за надзвичайно важливу справу, яку ми робимо всі разом - виховуємо молоде покоління правоохоронців для нашої держави, щоб вони гідно несли службу, захищаючи права та свободи громадян України, були гідні звання офіцера Національної поліції України, своєю сумлінною працею та високими досягненнями примножували славу нашого рідного університету».  

У заході взяли участь член-кореспондент Національної академії правових наук України генерал-полковник міліції Сергій Гусаров, перший проректор університету підполковник поліції Сергій Бортник, проректори Михайло Бурдін, Анатолій Клочко та ін.

ВЗГ ХНУВС