На базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ за ініціативи Департаменту персоналу, організації освітньої та наукової діяльності МВС України було проведено семінар-нараду з питань реалізації проекту «Поліцейський офіцер громади».

У семінар-нараді взяли участь директор Департаменту персоналу, організації освітньої та наукової діяльності МВС України Геннадій Доскевич, заступник директора Департаменту персоналу, організації освітньої та наукової діяльності МВС України Антон Сизоненко, начальник управління дільничних офіцерів поліції Департаменту превентивної діяльності полковник поліції Сергій Альошкін, представники практичних підрозділів Національної поліції, закладів вищої освіти. Від Харківського національного університету внутрішніх справ у роботі семінар-наради взяли участь проректор університету доктор юридичних наук, доцент Анатолій Клочко та завідувач кафедри поліцейської діяльності та публічного адміністрування доктор юридичних наук, професор, полковник поліції Ольга Безпалова.

Мета заходу – поділитися досвідом та здобутками за результатами реалізації проекту та врахувати проблемні питання, які виникали на етапі навчання. Упродовж 2,5 місяців на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ відбувалася реалізація пілотного проекту «Поліцейський офіцер громади». Дільничні офіцери поліції опановували синтез професійних обов’язків патрульного, дільничного та ювенального поліцейського, а також представника контролю за обігом зброї. Після проходження навчального курсу учасники проекту пройшли підсумкове тестування та офіційно розпочали практичну діяльність в об’єднаних територіальних громадах.

Під час наради обговорювалися особливості реалізації перспективного пілотного проекту, його результати, форми та методи подальшої підготовки дільничних офіцерів поліції нового формату. Як зазначив Геннадій Доскевич, у майбутньому цей проект буде впроваджений і в інших закладах вищої освіти системи МВС України.