У Національній академії внутрішніх справ України відбувся семінар «Концепція допиту потерпілих, що знаходяться у надзвичайно вразливому стані». Захід проводився за ініціативи Освітнього комплексу поліцейської освіти Чеської республіки в рамках проекту з протидії насильству над дітьми та особливостей роботи поліцейських з неповнолітніми.

У семінарі взяли участь представники всіх закладів вищої освіти МВС України. Мета наукового заходу – ознайомлення учасників з концепцією правильного допиту потерпілих, що знаходяться в надзвичайно вразливому стані, зокрема, дітей та жінок, постраждалих від домашнього насильства, осіб похилого віку, осіб, що страждають від психічних розладів тощо. Учасники семінару отримали знання та практичні навички допиту таких категорій потерпілих за методикою, запропонованою поліцейськими Чеської Республіки.

Від Харківського національного університету внутрішніх справ в міжнародному семінарі взяли участь професор кафедри оперативно-розшукової діяльності та розкриття злочинів факультету № 2 Микола Стащак, доцент кафедри криміналістики та судової експертології факультету № 1 Тетяна Матюшкова, доцент кафедри адміністративного права та процесу факультету № 3 Олександр Пабат, викладач кафедри криміналістики та судової експертології факультету № 1 Владлена Приходько. 

ВЗГ ХНУВС