У Сумському центрі первинної професійної підготовки «Академія поліції» Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ відбулося урочисте вручення поліцейським довідок про закінчення первинної професійної підготовки.

47 випускників, серед яких представники міста Києва, а також Київської, Сумської, Полтавської, Дніпропетровської, Запорізької та Кіровоградської областей, пройшли курс навчання й розпочнуть свою службу в слідчих підрозділах Національної поліції України.

В урочистих заходах взяли участь викладацький склад, випускники та гості центру. З привітаннями та напутніми словами від імені ректора ХНУВС Дмитра Швеця звернувся до випускників директор Сумської філії ХНУВС Сергій Лукаш.

«Цей день є символічним для всіх нас. Ви зробили свідомий вибір, обравши професію поліцейського, пройшли складні етапи відбору і якою буде служба залежить від вас. Нехай вона буде ефективною для людей, які будуть звертатися до вас за допомогою, та безпечною для ваших сімей, які чекатимуть вашого повернення. Нехай вона стане вашим життєвим покликанням! Ви – нове покоління поліцейських, яким не можна не виправдати довіру людей! Будьте гідними їх сподівань і надій!», – сказав Сергій Лукаш.

Також з вітальними словами до випускників звернувся директор центру В`ячеслав Драновський, який побажав успіхів у службі, вірності Присязі та відданої праці на благо українського народу.

Під час заходу присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять працівників правоохоронних органів, які загинули у бойових діях, захищаючи мир і спокій громадян.

«Академія поліції», м. Суми