Постійний та перемінний склад Харківського національного університету внутрішніх справ завжди готовий прийти на допомогу тим, хто її потребує найбільше. За ініціативою ректора університету Сергія Гусарова у навчальному закладі започатковано волонтерський рух, до якого залучені науково-педагогічний склад, курсанти та студенти університету. Вони проводять різні акції, спрямовані на підтримку найбільш актуальних соціальних ініціатив. Це допомога учасникам бойових дій та переселенцям із зони АТО, ветеранам Другої світової війни, дітям-сиротам, спеціалізованим закладам – школам, дитячим будинкам, участь у соціальних проектах, які проходять під егідою державних органів влади тощо.

Один із напрямів волонтерського руху  в університеті – це допомога дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування. Вже третій рік поспіль факультетом підготовки фахівців для підрозділів слідства здійснюється співпраця із загальноосвітньою школою-інтернатом І-ІІ ступеня для дітей із психоневрологічними захворюваннями № 11 м. Харкова, обласним будинком для дітей № 3, Харківським дитячим будинком «Родина», дитячим приймальником-розподільником ГУМВС України в Харківській області.

Представники факультету вітають своїх маленьких друзів з нагоди різних свят – Дня захисту прав дитини, початком навчального року, Днем Св. Миколая, новорічними та різдвяними святами. Завжди знають про проблеми та потреби підшефних і роблять усе можливе, щоб допомогти їм. Перемінним та постійним складом факультету  проведено акції щодо збору подарунків для підшефної школи-інтернату № 11 та інших дитячих закладів. Останній раз представники факультету відвідали Харківський обласний будинок  дитини № 3, в якому перебувають діти, евакуйовані з Артемівського будинку дитини. Для потреб малечі працівники та курсанти передали іграшки, санітарно-гігієнічні засоби та ліки, які так потрібні маленьким мешканцям будинку дитини.

Конкретні дії завжди є переконливішими за слова. Для дітей та їх вихователів вони є яскравим доказом небайдужості правоохоронців, їх готовності завжди прийти на допомогу. А для постійного та перемінного складу Харківського національного університету внутрішніх справ участь у волонтерському русі стає невід’ємною частиною діяльності навчального закладу.

 

ВЗГ ХНУВС