Важливим напрямом діяльності кафедри криміналістики та судової експертології факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ є застосування в освітньому процесі практичної складової, а саме проведення бінарних занять за участі працівників Національної поліції України.

Доцент кафедри криміналістики та судової експертології майор поліції Влада Гусєва разом зі старшим оперуповноваженим відділу по боротьбі з організованою злочинністю Управління стратегічних розслідувань ГУ НП в Харківській області старшим лейтенантом поліції Рустамом Велієвим провели бінарне заняття для слухачів магістратури (група Ф1-18-201м) з навчальної дисципліни «Особливості розслідування окремих видів злочинів» за темою «Методика розслідування катувань».

Під час бінарного заняття обговорювалися проблемні питання, з якими найчастіше стикаються слідчі в практичній діяльності. Розглянуто типові помилки, яких можуть припускатися поліцейські під час розслідування кримінальних правопорушень. Також були розглянуті питання щодо аналізу та оцінювання вихідної інформації про кримінальні правопорушення та прийняття аргументованих рішень відносно використання отриманої інформації; визначення основних напрямів розслідування кримінального правопорушення; виявлення та вилучення слідів злочину з місця події, тактики проведення окремих слідчих (розшукових) дій, застосовування результатів судових експертиз в розслідуванні.

ВЗГ ХНУВС