У Харківському національному університеті внутрішніх справ триває вступна кампанія. Абітурієнти здають документи на денну та заочну форми навчання. Всі вони, а також їх батьки, мають можливість оглянути територію навчального закладу, аудиторії, гуртожитки, спортивні майданчики тощо. Екскурсії проводять працівники відділу соціально-гуманітарної роботи університету. 

Софія  Чабан  (абітурієнт)

Про професію міліціонера я мріяла з дитинства. Хоч у родини ніхто й не працює у правоохоронних органах, але я готова стати першою. Вважаю, що мені не буде важко навчатися, тому що я займаюсь спортом. Це невід’ємна частина мого життя. В мене чорний пояс з тхеквондо, я срібний призер Чемпіонату Європи, отже  мені це повинно допомогти. До того ж мені дуже сподобалась територія університету, тут багато спортивних майданчиків, квітів  і навколо дуже чисто.

Андрій Бойко (абітурієнт)

Я закінчив Харківську спеціалізовану школу-інтернат «Ліцей міліції». Без жодного сумніву вирішив – хочу навчатися у Харківському національному університеті внутрішніх справ. Це дуже перспективний навчальний заклад, у якого бездоганна репутація й до того ж  це виш, який працевлаштовує своїх випускників.

Олександр  Мазніченко (абітурієнт)

Я вважаю, що професія міліціонера – для справжніх чоловіків. Мій батько працює в органах внутрішніх справ, тому я вирішив продовжити сімейну традицію. Коли  я обрав Харківський національний університет внутрішніх справ, мої батьки мене підтримали у цьому виборі, бо цей навчальний заклад є найпрестижнішим.

Катерина Петрівна  Білокопита (мати абітурієнта)

Ми спочатку думали куди здавати документи – у військовий виш чи в університет внутрішніх справ, але син зробив вибір сам. Він вирішив здійснити мрію дитинства –  бути правоохоронцем, саме тому син вирішив поступати на факультет для підготовки  фахівців для підрозділів слідства Харківського національного університету внутрішніх справ.