Користувачі чат-боту «СтопНаркотик» допомогли заблокувати інтернет-наркокрамницю у месенджері Telegram, яка діяла за адресою https://t.me/amfeta та за допомогою якої зловмисники розповсюджували наркотичні засоби на території Донецької області.

Чат-бот «СтопНаркотик» (https://t.me/stopdrugsbot) був розроблений представниками факультету № 4 (кіберполіції) Харківського національного університету внутрішніх справ. Користувачі чат-боту надсилають виявлені ними адреси наркокрамниць, модератор перевіряє отримані адреси та за допомогою чат-боту звертається до користувачів з проханням поскаржитися адміністрації месенджеру Telegram на аккаунти, що використовують зловмисники для розповсюдження наркотиків. З 19 вересня 2019 року, коли було презентовано чат-бот «СтопНаркотик», користувачами боту вже стали більше 7500 осіб.

За даними правоохоронців, на сьогодні переважна більша наркотичних засобів незаконно розповсюджується саме за допомогою мережі Інтернет. Тому блокування інтернет-наркокрамниць, у тому числі й тих, що працюють на тимчасово окупованих територіях України, є одним із методів протидії наркозлочинності.

ВЗГ ХНУВС