До Служби безпеки України приймаються на конкурсній, добровільній і договірній основі громадяни України, здатні за діловими та моральними якостями, освітнім рівнем і станом здоров’я ефективно виконувати покладені на них службові обов’язки.

До конкурсу на зарахування на військову службу в СБУ за контрактом запрошуються, передусім, патріотично налаштовані громадяни України, які відповідають установленим чинним законодавством вимогам проходження військової служби, згодні проходити військову службу в будь-якому регіоні України.

 

Вимоги до кандидатів:

–                  у слідчі підрозділи – вища юридична освіта (бакалавр, спеціаліст або магістр), стаж роботи за спеціальністю в органах прокуратури, Міністерстві внутрішніх справ України, інших правоохоронних органах, органах досудового розслідування тощо чи набули спеціальні знання та уміння у зазначеній сфері діяльності;

–                  у спецпідрозділи – вища, професійно-технічна або повна загальна середня освіта, досягнення в спорті (спортивні звання) або відмінна фізична підготовка. Перевага надається кандидатам, що мають досвід служби в підрозділах спецпризначення, участі в антитерористичній операції, є учасниками бойових дій.

Стосовно громадян, які будуть відібрані як кандидати на військову службу у Службу безпеки України, здійснюватимуться заходи щодо визначення їх професійної придатності до військової служби на визначених посадах, стану здоров’я, а також професійно-психологічний відбір.

Відповідно до законодавства України перший контракт укладається на строк:

з особами сержантського і старшинського складу – від 3 до 5 років;

з особами офіцерського складу – від 1 до 5 років.

http://www.sbu.gov.ua/sbu/control/uk/publish/article?art_id=151458&cat_id=39574