Традиційно у липні в усіх вищих навчальних закладах України розпочинається вступна кампанія для абітурієнтів різних форм навчання. Харківський національний університет внутрішніх справ не є винятком. Керівництво університету і особисто голова приймальної комісії, ректор Сергій Гусаров доклали багато зусиль, щоб кампанія проходила чітко, злагоджено, із дотриманням усіх вимог, на засадах демократичності, прозорості та відкритості відповідно до законодавства України, Умов прийому до вищих навчальних закладів України, Статуту Харківського національного університету внутрішніх справ та Положення  про приймальну комісію.

До початку вступної кампанії університет готувався заздалегідь: було відремонтовано аудиторії, лекційні зали, закуплено нові меблі, оргтехніку, мультимедійну техніку, упорядковано територію університету, розширено спортивну базу.

 Протягом навчального року навчальний заклад неодноразово проводив дні відкритих дверей із залучанням працівників практичних підрозділів. 

Сьогодні відбулась реєстрація кандидатів денної форми навчання за бюджетним замовленням. Абітурієнти приїхали з усіх куточків країни. Конкурс становить більше 5 чоловік на місце.