Зі слухачами курсів професійної підготовки працівників нової патрульної служби та представниками університету зустрілися Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, Міністр юстиції України Павло Петренко та перший заступник Міністра внутрішніх справ України Ека Згуладзе.

Ректор університету Сергій Гусаров привітав усіх присутніх та подякував за високу довіру до вищого навчального закладу.

Глава Уряду звернувся до майбутніх патрульних поліцейських: «Ви – це нова українська європейська поліція. Ви – це нове відношення до громадян країни, нове відношення до присяги».

Він повідомив, що нова поліція Харкова вийде на перше патрулювання міста 19 вересня: «19 вересня місто Харків повинне вам почати аплодувати. Адже ваше основне завдання – це зміна відношення поліцейських до громадян. Ваше завдання – служити кожному і захищати кожного, боротися зі злочинністю і бути дуже твердими в слідуванні закону».

Глава Уряду також підкреслив, що в реформі правоохоронної системи створення патрульної поліції – це тільки перший крок: «Нам необхідно рухатися далі. Для того, щоб в країні був порядок, потрібно реформування національної поліції, реформування органів прокуратури, створення Державного бюро розслідувань, реальна робота Національного антикорупційного бюро і притягнення до відповідальності за корупцію будь-кого, починаючи від найбільш високих чиновників і закінчуючи чиновниками нижчого рангу».

«800 патрульних Харкова не змінять всю систему, але вони дадуть надію населенню. Завдяки правильній роботі ми отримаємо довіру до поліції. Ми почнемо дорогу нових змін. У вас є всі умови для того, аби стати справжніми професіоналами своєї  справи. Не підведіть мене», – звернувся до майбутніх поліцейських глава МВС.

Арсен Аваков також повідомив, що навчання та підготовка одного нового поліцейського коштує 128 тисяч гривен. З цих грошей приблизно 90% – це кошти державного бюджету. Решта – це ті, які отримуємо від наших партнерів з ЄС, Америки та Японії.

Перший заступник Міністра внутрішніх справ України Ека Згуладзе  зазначила, що Харків може пишатися тим, що на навчання до патрульної поліції прийшли найкращі, – тут найбільший відсоток людей з вищою освітою.

До присутніх звернувся Міністр юстиції України Павло Петренко, який наголосив, що в очолюваному ним міністерстві також розпочато реформування і він впевнений, що серед присутніх на заході майбутніх патрульних поліцейських є нові керівники органів юстиції.

Присутній на зустрічі супервайзер навчання патрульних поліцейських міста Хьюстон штату Техас (США) Рон Пінкертон поділився своїми позитивними враженнями, щодо навчально-матеріальної бази університету, а також зазначив, що він разом з колегами прибув до Харкова з метою навчання тренерів методиці підготовки патрульних поліцейських.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, Міністр юстиції України Павло Петренко та перший заступник Міністра внутрішніх справ України Ека Згуладзе наприкінці зустрічі відповіли на запитання присутніх.

ВЗГ ХНУВС