Курсанти Харківського національного університету внутрішніх справ Єлизавета Бєляєва та Віталій Найда як випускники всеукраїнської програми «Державотворець 2019» стали організаторами регіонального проєкту «Державотворець-Харків».

Учасниками проєкту стали 20 молодих людей з активною громадянською позицією з Харкова та Харківської області. У межах програми відбувалися тренінги з провідними науковцями, громадськими діячами та представниками бізнесу регіону. Учасники відвідали Харківську обласну державну адміністрацію, Харківську міську раду, Господарський суд Харківської області, прес-центр «Накипіло», Харківський IT Кластер, науковий парк «Синергія», видавництво «Ранок» та інші установи. У зазначених підприємствах та організаціях учасники пройшли короткострокове стажування, ознайомилися з їх структурою та напрямами діяльності.

Нагадаємо, що програма особистісного і професійного розвитку «Державотворець» була створена в 2018 році за ініціативи Міністерства молоді та спорту спільно з Українською академією лідерства, за сприяння проєкту USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидій корупції в Україні», та проходила на національному рівні у форматі стажування в органах державної влади. Випускниками програми стали 100 молодих людей з усіх областей України. У травні 2019 року програму було розширено з метою ознайомлення з функціонуванням не лише органів державної влади, але й бізнесу, громадського сектору, міжнародних інституцій, засобів масової інформації та їх впливом на процеси державотворення.

Мета програми — розвиток відповідального лідерства та підвищення рівня громадянської активності молоді, здобуття теоретичних та практичних знань і навичок про діяльність державних інституцій, організацій громадянського суспільства та бізнесу.

ВЗГ ХНУВС