У рамках проєкту «Поліцейський офіцер громади» відбулося вручення свідоцтва та ключів від службового автотранспорту керівникам та поліцейським об’єднаних територіальних громад Харківської області.

Захід пройшов у Харківському національному університеті внутрішніх справ. Ключі та сертифікати від 26 поліцейських машин отримали представники 13 об’єднаних територіальних громад Харківщини. За словами начальника ГУНП в Харківській області Валерія Сокуренка, він дав старт проєкту «Поліцейський офіцер громади» на Харківщині, який вважає найбільш важливим проєктом за останній рік. Щоб стати поліцейським офіцером громади, кандидати на цю посаду пройшли серйозний відбір і підготовку, а сьогодні отримали новенькі «Рено», що значно підвищить їх мобільність та оперативність під час виконання службових обов’язків.

«Цей проєкт – це новий рівень комунікації та поліцейського сервісу. Офіцер громади мешкає на території громади, він доступний для населення, готовий вирішувати всі безпекові питання і завжди знаходиться поруч з людьми. Його завдання зробити усе можливе, щоб кожний мешканець громади почував себе захищеним і в безпеці», – зазначив Валерій Сокуренко.

Керівництво об’єднаних територіальних громад взяло на себе вирішення питань щодо забезпечення  поліцейських службовим приміщенням та необхідною для роботи технікою.

Від імені голови Харківської обласної державної адміністрації подяку міжнародним партнерам за участь та підтримку в реалізації цієї програми висловив директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації Олексій Максимов. Він зазначив, що проєкт був реалізований завдяки спільним зусиллям. «Усе, що ми робимо – заради людей. Їх життя, інтереси, безпека – є найважливішими».

Голова постійної комісії Харківської обласної ради з правових питань, регуляторної політики, законності, громадського порядку, боротьби з корупцією та злочинністю Анатолій Русецький підкреслив важливість проєкту й зазначив, що це лише початок щоденної і наполегливої роботи, спрямованої на захист правопорядку у найвіддаленіших куточках Харківщини.

Звертаючись до офіцерів громади, старший радник з питань правоохоронних органів посольства США в Україні Марі Курт зазначила: «Очікування щодо виконання покладених на вас обов’язків, дуже високі, але я упевнена, що ви можете їх не тільки виконати, але й перевершити».

«Саме ви будете налагоджувати зв’язок у ваших громадах, спілкуватися з людьми, знати нагальні проблеми та допомагати їх вирішувати, – підкреслив заступник керівника проекту регіонального офісу ICITAP Тім Яновик. – Пам’ятайте, ви не одні. Ви завжди отримуватимете підтримку, щоб якісно виконувати свої обов’язки».

Після вручення ключів від авто, присутні оглянули транспортні засоби та їх оснащення. Відбулося спілкування із представниками засобів масової інформації.

ВЗГ ХНУВС