Для студентів 3 курсу денної форми навчання, які навчаються за спеціальністю «Право», під керівництвом кандидата юридичних наук, доцента кафедри правового забезпечення господарської діяльності факультету № 6 Ірини Василько було проведено виїзні заняття з навчальної дисципліни «Господарське право» в Господарському суді Луганської області.

Працівники територіального управління Служби судової охорони у Харківській області несли службу щодо дотримання громадського порядку у судах, охорони приміщень суду та безпеки учасників судового процесу. Майбутні правники відчули на собі особливості перетинання пропускного пункту до суду. Працівники Служби судової охорони здійснили огляд та ідентифікацію відповідно до персональних документів.

Студентів привітав голова Господарського суду Луганської області Євген Лісовицький та ознайомив молодь з історією створення та становлення Господарського (арбітражного) суду в Луганській області. Сьогодні, згідно з Указом Президента, він знаходиться у Харкові.

Керівник апарату Господарського суді Луганської області Тетяна Орлова розповіла майбутнім юристам особливості розгляду справ у господарському суді, а також зосередила увагу на структурі та змінах, що відбуваються в судовій системі України. Тетяна Олексіївна також ознайомила молодь з організацією та стандартами роботи апарату суду.

Начальник відділу управління персоналом суду Валентина Смірнова ознайомила юнаків і дівчат з можливістю та вимогами щодо проходження стажування, практики на базі суду.

Помічник Голови суду Ельміра Захарова та секретар судового засідання Тетяна Романенко детально роз’яснили практичні аспекти роботи помічника судді та секретаря судового засідання.

Кандидат юридичних наук, суддя-спікер Господарського суду Луганської області Олена Фонова підготувала та провела для студентів  авторську лекцію-презентацію, яка була присвячена імплементації нового Інституту відновлення платоспроможності фізичної особи.

Працівники суду ознайомили студентів з приміщенням суду, інформаційними стендами, роботою канцелярії, архівом, організацією роботи суду, фіксуванням судового процесу, роботою та обов'язками працівників апарату суду, а також запросили студентів відвідати відкриті судові засідання у якості вільних слухачів.

ВЗГ ХНУВС