Вийшла друком монографія «Державний контроль та нагляд у сфері торговельної діяльності України» за загальною редакцією доктора юридичних наук, професора Олени Юхимівни Синявської (рецензенти – Константінов С. Ф., доктор юридичних наук, професор, Миколенко О. І., доктор юридичних наук, професор).

У монографії з’ясовується сутність та значення торговельної діяльності в Україні, формулюється поняття державного контролю та нагляду у сфері торговельної діяльності України, встановлюється їх співвідношення. Характеризуються нормативно-правові засади здійснення державного контролю та нагляду в даній сфері суспільних відносин. Досліджується організаційно-правовий механізм (суб’єкти, мета, завдання та функції, принципи) здійснення державного контролю та нагляду у сфері торгівлі. Визначаються заходи адміністративного попередження та припинення адміністративних правопорушень в означеній сфері. Надаються пропозиції щодо удосконалення адміністративної відповідальності у сфері торговельної діяльності України.

Монографія розрахована на науковців, викладачів, аспірантів, студентів, суб’єктів господарювання, що займаються торговельною діяльністю, усіх, хто цікавиться даною проблематикою.

 

ВЗГ ХНУВС