Радник з питань верховенства права Регіонального представництва Консультативної місії ЄС в Україні Сайер Аммар провів вебінар на тему «Права людини». У вебінарі взяли участь представники Харківського національного університету внутрішніх справ, у тому числі Сумської філії та Кременчуцького льотного коледжу.
Під час вебінару розглядалися поняття та види прав людини, дотримання прав людини в умовах пандемії. Спікер заходу наголосив на тому, що Загальна декларація прав людини хоча й носить рекомендаційний характер, але має велике значення для захисту прав людини у світі. Крім того, Сайер Аммар наголосив на важливості  міжнародних договорів з прав людини, а саме Міжнародного пакту про громадянські та політичні права, Конвенції про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок, Конвенції про права дитини, Європейської конвенції про захист прав людини та основоположних свобод тощо.
Наприкінці зустрічі особливу увагу звернули на важливість захисту прав дітей, представників ЛГБТ-спільноти та осіб з інвалідністю. 
Учасники вебінару активно брали участь у дискусії, ставили запитання, коментували. 

ВЗГ ХНУВС