Почесний консул Республіки Казахстан у м. Харків Емін Наджафлі зустрівся з керівництвом ГУНП в Харківській області та передав поліцейським 10 тисяч медичних масок. У заході взяли участь начальник ГУНП в Харківській області Валерій Сокуренко, його заступник В’ячеслав Крикун, ректор Харківського національного університету внутрішніх справ Дмитро Швець, декан факультету № 6 Оксана Брусакова.

Почесний консул Республіки Казахстан у м. Харків Емін Наджафлі зазначив, що співпраця консульства та правоохоронного відомства має велике значення. «Сьогодні безпека поліцейських, які щодня несуть службу в умовах розповсюдження небезпечної епідемії, є надважливою. Для належного виконання складних службових завдань працівники поліції повинні бути належним чином захищені. Ми готові надати будь-яку допомогу українцям, співпрацювати у важливих галузях, бути корисними і продуктивними», – підкреслив Емін Наджафлі.

Начальник ГУНП в Харківській області Валерій Сокуренко подякував Почесному послу за надану допомогу, підтримку та розуміння важливості професії поліцейського. Начальник харківської поліції зазначив, що Харків – це місто швидкого розвитку наукових технологій і осередок якісної освіти усіх рівнів, в тому числі юридичної та правової. І одним із провідних вишів у цьому напрямі є Харківській національний університет внутрішніх справ, який за свою 100-річну історію підготував понад 50 тисяч фахівців для правоохоронних органів, які працюють в усіх куточках України.

Ректор університету Дмитро Швець розповів про унікальні можливості закладу та запросив на навчання громадян Казахстану. «Ми готові до взаємодії та щиро вдячні консульству за допомогу у важливих питаннях захисту та безпеки наших курсантів і персоналу, – зазначив Дмитро Швець. – Нещодавно Харківській національний університет внутрішніх справ отримав від Почесного консульства Республіки Казахстан три тисячі медичних масок для запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби. Ми цінуємо такі відносини і готові розвивати співпрацю в усіх напрямах».

Декан Факультету № 6 Оксана Брусакова  зазначила, що на факультеті, який вона очолює, навчаються не лише українські студенти, але й громадяни інших держав. Університет має потужний науково-педагогічний колектив, сучасну матеріально-технічну базу, відкритий для обміну досвідом і запрошує молодь Казахстану до навчання.

ВЗГ ХНУВС