Курсант 4-го курсу факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ Віталій Найда, переможець минулорічного конкурсу есе на тему політики Східного Партнерства, взяв участь у міжнародній відеоконференції високого рівня, яка була присвячена майбутньому Східного партнерства.
Захід був організований Європейською Комісією та Німецькою радою з питань зовнішніх зв’язків. Учасниками виступили громадські активісти країн Східного Партнерства, політичні діячі, а також представники Європейської Комісії. Усі учасники конференції мали можливість поставити питання почесним гостям і долучитися до активного обговорення ключових питань.
Конференція була присвячена розвитку Східного партнерства після 2020 року, зокрема економічним і політичним аспектам, підтриманню верховенства права та безпеки, залученню громадськості, розвитку зелених і цифрових трансформацій, а також реакції ЄС на пандемію COVID-19 та впливу викликів, які можуть постати у коротко- та середньостроковій перспективі перед Європейським Союзом та країнами Східного партнерства.
Захід високого рівня відкрив Європейський Комісар з питань сусідства та розширення Олівер Варгеї. У ролі почесних гостей і спікерів виступили: міністр закордонних справ Литви, член Європейської ради з питань зовнішніх зв'язків Лінас Лінкявічус; колишній прем'єр-міністр Литви Андріус Кубілюс; заступник керівника Головного директорату Єврокомісії зі зв'язків з країнами-сусідами Катаріна Матернова; директор програми «Ширша Європа» Європейської ради з питань зовнішніх відносин, колишній міністр закордонних справ Молдови Ніколає Попеску; директор Центру регіональних досліджень (Вірменія) Річард Гірагосян.

ВЗГ ХНУВС