Доцентка кафедри правового забезпечення господарської діяльності факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ Ірина Василько пройшла онлайн-курс «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач», наданий за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України через платформу масових відкритих онлайн-курсів Prometheus та успішно його закінчила, отримавши сертифікат. Заняття проводилися викладачами курсу Яною Добідовською – заступницею керівника проєкту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів  в Україні» та Юрієм Оглашенним – старшим експертом з НАССР та простежуваності харчових продуктів цього ж проєкту. НАССР – це  концепція, що передбачає систематичну ідентифікацію, оцінку та управління небезпечними факторами, які суттєво впливають на безпечність продукції.

Під час курсу обговорювалися поняття «безпечність» і «якість» харчових продуктів, було визначено небезпечні фактори, ризик та його складники. Лекції були присвячені практичним аспектам застосування принципів НАССР. Курс був представлений відеолекціями, презентаціями, додатковими матеріалами до лекцій, практичними завданнями та тестами для самоперевірки набутих знань. Вони будуть застосовані у рамках навчальних курсів, що викладаються кафедрою.

ВЗГ ХНУВС