У курсантів випускного 4 курсу факультету № 4 (кіберполіції) Харківського національного університету внутрішніх справ, які здобувають вищу освіту першого (бакалаврського) рівня за спеціальністю 125 «Кібербезпека», пройшов захист кваліфікаційних робіт за участі представників підрозділів Головного управління Національної поліції в Харківській області та Науково-дослідного експертно-криміналістичного центу МВС України в Харківській області.

У роботі екзаменаційних комісії з атестації курсантів взяли участь начальник управління інформаційно-аналітичної підтримки ГУНП в Харківській області майор поліції Олексій Григорович – голова екзаменаційної комісії, головний судовий експерт відділу комп’ютерно-технічних та телекомунікаційних досліджень Харківського НДЕКЦ МВС України Сергій Золотарьов – член екзаменаційної комісії, а також науково-педагогічні працівники кафедри інформаційних технологій та кібербезпеки факультету № 4. Олексій Григорович та Сергій Золотарьов є випускниками університету.

Під час захисту кваліфікаційних робіт курсанти-випускники презентували свої напрацювання, що були отримані під час підготовки кваліфікаційних робіт у сфері кібербезпеки, протидії кіберзлочинності, застосування інструментів цифрової криміналістики тощо. Також курсанти продемонстрували свої знання щодо нормативно-правого забезпечення протидії кіберзлочинності та нормативних актів у сфері захисту інформації.

Серед цьогорічних випускників факультету № 4 – майбутні працівники апарату та обласних територіальних підрозділів Департаменту кіберполіції Національної поліції України, підрозділів карного розшуку ГУНП в областях, які будуть займатися розслідуванням злочинів, скоєних з використанням інформаційних технологій.

Колишні випускники-практики відзначили, що у правоохоронних органів є велика потреба у фахівцях, які мають спеціальні знання та навички у сфері високих інформаційних технологій, і випускники факультету № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ завжди будуть затребуваними.

ВЗГ ХНУВС