На факультеті права та масових комунікацій Харківського національного університету внутрішніх справ відбулася перша в цьому навчальному році зустріч в «Психологічній вітальні». Гостем вітальні стала гештальт-терапевт, тренер МІГІП, тренер Психологічного центру «Ай Сі» Наталія Уманська. Гештальт-терапія – це гуманістичний напрямок в психотерапії, мета якого – створення і зміцнення цілісного образу (гештальта) особистості клієнта.

У роботі вітальні взяли участь студенти, викладачі кафедри соціології та психології, запрошені гості. Для обговорення обрали тему: «Навіщо потрібні запитання?». На думку психологів, це дуже важливий аспект нашого життя, оскільки завдяки запитанням людина пізнає світ, прокладає дорогу в невідоме.

Разом із гостями студенти-психологи вчилися розкривати внутрішній дискомфорт, в якому народжується імпульс; формулювати і задавати запитання; виявляти, які потреби стоять за запитаннями і використовувати творче пристосування, як пошук форми для реалізації потреб.

Такі зустрічі є важливою складовою навчального процесу, оскільки дають можливість студентам застосовувати отримані знання і розширюють  професійний кругозір.

 

ВЗГ ХНУВС