Науковцям Харківського національного університету внутрішніх справ презентовано навчальний посібник з англійської мови «Human trafficking counteraction». Він адресований курсантам ІІ курсу вищих навчальних закладів системи МВС України, які навчаються за спеціальністю «Торгівля людьми». Посібник було видано у співпраці з Міжнародним жіночим правозахисним центром «Ла Страда – Україна» за підтримки ICCO/KerkinAktie.

В презентації видання взяли участь ректор університету Сергій Гусаров, президент Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда – Україна» Катерина Левченко, начальник факультету підготовки фахівців для підрозділів боротьби з кіберзлочинністю та торгівлею людьми В’ячеслав Марков.

Як зазначив Сергій Гусаров, співпраця університету з Міжнародним жіночим правозахисним центром «Ла Страда – Україна» триває вже багато років, є плідною і корисною для всіх її учасників. І нинішнє видання – яскраве тому підтвердження. Ректор подякував Катерині Левченко за навчальний посібник англійською, і висловив сподівання, що співпраця із центром у цьому напрямку буде продовжуватися й надалі. Представляючи посібник, Катерина Левченко зазначила, що він має на меті, перш за все, розвинення навичок читання та усного мовлення у курсантів, містить багато найбільш вживаних термінів, які значно збагатять словниковий запас і знадобляться у подальшій професійній діяльності.

У редагуванні посібника взяли участь начальник факультету підготовки фахівців для підрозділів боротьби з кіберзлочинністю та торгівлею людьми Харківського національного університету внутрішніх справ В’ячеслав Марков, старший викладач кафедри іноземних мов університету Ганна Оганезова.

В’ячеслав Марков відзначив, що під час підготовки посібника було використано широке коло фахових джерел, у тому числі інформація з «протоколу про попередження і припинення торгівлі людьми, особливо жінками і дітьми, і покарання за неї», що доповнює Конвенцію Організації Об’єднаних Націй проти транснаціональної організованої злочинності 15 листопада 2000 р., матеріали Організації Об’єднаних Націй (Глобальна ініціатива ООН з боротьби торгівлею людьми), Організації з безпеки співробітництва в Європі (ОБСЄ), Міжнародної організації з міграції (МОМ). Тож посібник вийшов змістовним, надзвичайно корисним і актуальним.

 

ВЗГ ХНУВС