На кафедрі теорії та історії держави і права проведено методологічний семінар на тему:  «Методика та особливості викладання дисципліни «Філософія права» за освітньо-професійною програмою першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.

Семінар організовано з метою поглиблення теоретико-методологічних підходів до проведення семінарських та лекційних занять, покращення якості методичних розробок до даного курсу, запровадження єдності змісту освітнього процесу, оскільки дисципліна запроваджується на бакалаврському рівні вперше.

Професор кафедри Олександр Головко акцентував увагу на особливостях змістовної частини курсу, необхідності упровадження положень загальної філософії, яка повинна була слугувати фундаментом подальшого опанування філософсько-правовим знанням, але зараз не передбачена навчальним планом. Тому було запропоновано вирішити єдині методичні та дидактичні підходи, забезпечивши належні міждисциплінарні зв’язки з теорією держави і права, історією держави і права України, історією держави і права зарубіжних країн. Особливу увагу слід приділити практичному спрямуванню філософсько-правового знання щодо основних галузей права, пов’язаних із оперативно-службовою діяльністю працівників поліції.

Підбиваючи підсумки семінару, Ігор Логвиненко зазначив, що такі заходи дають можливість ознайомитися з новітніми науковими підходами до викладання навчальної дисципліни, що безперечно покращує якість освітнього процесу та сприяє підвищенню кваліфікації науково-педагогічного складу кафедри.

Після доповідей відбулося їх активне обговорення, було висловлено критичні зауваження та рекомендації. Проведення таких семінарів допомагає науковцям коригувати наукові пошуки, направляти дослідження у правильне русло.

Наприкінці заходу учасники зустрічі зазначили, що результати обговорення стануть внеском в удосконалення фундаментально-юридичної підготовки фахівців.

ВЗГ ХНУВС