Напередодні відзначення Дня пам’яті захисників України, а також працівників органів системи МВС України, які загинули при виконанні службових обов’язків у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та під час міжнародних операцій з підтримання миру та безпеки, в університетському музеї відкрито виставку «Захисники України, волі, права і землі». Її першими відвідувачами стали курсанти університету, для яких було проведено тематичні екскурсії.

На виставці представлені особисті речі загиблого у 2014 році випускника ХНУВС капітана міліції Руслана Салівончика, передані його вдовою, – погони, медаль «За оборону рідної держави».

Серед нових експонатів – прапор 3-го окремого полку спеціального призначення ім. князя Святослава Хороброго, який відзначився в обороні Донецького аеропорту, мирний сувенір з передової, пам’ятні монети, випущені Національним банком України у 2018–2019 рр. та інші.

Під час заходу курсантам також було продемонстровано хвилюючі кадри останнього інтерв’ю із загиблим у 2019 році Дмитром Пруглом – випускником університету факультету № 1 2012 року та відеосюжет, присвячений Руслану Салівончику, відзнятий у 2015 році в його рідному Костополі на Рівненщині.

ВЗГ ХНУВС