На Меморіальному комплексі пройшла церемонія вшанування пам’яті працівників органів системи МВС України, які загинули при виконанні службових обов’язків, та захисників України. З цього року, згідно з Указом Президента України, День пам`яті загиблих на службі співробітників МВС України (22 серпня) поєднано з Днем пам`яті загиблих захисників України (29 серпня).

Хвилиною мовчання, салютом та покладанням квітів пам'ять загиблих вшанували представники особового складу ГУНП в Харківській області на чолі з начальником, генералом поліції третього рангу Валерієм Сокуренком. Квіти також поклали ректор Харківського національного університету внутрішніх справ полковник поліції Дмитро Швець, працівники та курсанти вишу – Почесна варта, салютна група, духовий оркестр.

У заході взяли участь курсанти, чиї батьки – працівники правоохоронних органів – загинули, захищаючи права, мир та спокій громадян. Сьогодні професійну династію продовжують їх діти, опановуючи професію поліцейського, щоб захищати закон і порядок в державі. З ними після завершення заходу поспілкувалися народний депутат України Олександр Бакумов, начальник ГУНП в Харківській області Валерій Сокуренко та ректор вишу Дмитро Швець.

ВЗГ ХНУВС