Відбулася зустріч доцентів кафедри українознавства Вікторії Перцевої, Олени Оверчук та старшого викладача Інни Голопич з курсантами 1 курсу у виставковому народознавчому центрі факультету № 2 Харківського національного університету внутрішніх справ. Під час розмови було зазначено, що спеціалізована аудиторія ім. Т. Г. Шевченка заснована у 2019 році на честь народного улюбленого поета, який є уособленням сокровенних національних прагнень і символом історичної долі українського народу. Оформлення аудиторії відрізняється від інших способом презентації матеріалів, і, насамперед, зорієнтована на індивідуальне й особисте, а кожний експонат є підтвердженням глибокої та щирої любові до Т. Г. Шевченка.

Відбулося знайомство майбутніх правоохоронців з експозицією «Шевченко – душа українського народу», де представлені портрети Кобзаря в різних стилях і техніках виконання, вітрини з експонатами щодо фактів біографії Т. Г. Шевченка, численні монети, купюри, поштові конверти, марки й листівки, значки, керамічні та інші вироби ужиткового мистецтва.

Наприкінці зустрічі заступник декана Сергій Гіренко зазначив, що заходи з вшанування Великого Кобзаря українського народу в університеті є традиційними, а експозиція постійно поповнюється новими цікавими експонатами.

ВЗГ ХНУВС