Викладач-методист циклової комісії природничих дисциплін Світлана Грибанова взяла участь у вебінарі «Наукова комунікація в цифрову епоху».

Під час вебінару викладач прослухала інформацію щодо розрахунку показників: h-index, impact factor та індексу оперативності. На практичних прикладах спікер пояснив, як порахувати кількість статей групи науковців або установи за певний проміжок часу, що проіндексовані у Web of Science Core Collection, як знайти для заданої теми найцитованіші роботи, як перевірити індексацію, які формати видань є та як не витрачати багато часу на оформлення публікації.

Учасники вебінару також дізналися про те, як відбувається сучасна наукова комунікація, яким чином відкритий доступ, відкрита наука, відкриті ліцензії, управління даними досліджень впливають на життєвий цикл наукового дослідження, зокрема, у поширенні та збереженні результатів дослідження.

Отримані викладачем знання стануть корисними для успішної наукової діяльності та провадження їх у співпраці зі студентами, курсантами та колегами.

Кременчуцький льотний коледж ХНУВС