Факультетом підготовки фахівців для підрозділів слідства спільно з кафедрою теорії та історії держави і права та за підтримкою відділу міжнародних зв’язків Харківського національного університету внутрішніх справ проведено культурно-патріотичний конкурс юних ораторів серед першокурсників «Цицероній–2015».

Відкрив конкурс начальник факультету підготовки фахівців для підрозділів слідства доктор юридичних наук, професор, полковник міліції Олександр Музичук, який розповів про правила і порядок проведення конкурсу, а також наголосив на необхідності проведення подібних заходів як на факультетах, так і на загальноуніверситетському рівні. Це сприятиме відбору кращих конкурсантів для участі у міжнародному конкурсі ораторської майстерності «Цицероній», який проводиться Академією МВС Республіки Білорусь, та вихованню майбутніх науковців.

Ініціатором конкурсу виступив старший викладач кафедри теорії та історії держави і права, кандидат юридичних наук, майор міліції Іван Кріцак, який свого часу єдиний з числа конкурсантів – представників країн СНД, увійшов у десятку фіналістів республіканського міжвузівського конкурсу ораторської майстерності «Цицероній» (Академія МВС Республіки Білорусь), був нагороджений грамотою «Цицероній» і нагрудним знаком Міністерства внутрішніх справ Республіки Білорусь.

Від імені курсантів виступив молодший сержант міліції Мар’ян Черхавський, курсант 3-го курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів слідства, який наголосив на вагомості патріотичного виховання молоді,  адже молодь ― це майбутнє нашої держави.

У заході взяли участь близько 50 першокурсників факультету підготовки фахівців для підрозділів слідства. Теми промов юних ораторів – любов до рідної землі, патріотизм, незламність духу, норми моралі, сенс людського життя, місце людини в світі, життєвий шлях великих українців, а також роль кожного громадянина у побудові вільної, незалежної держави Україна.

Результати конкурсу підвели начальник відділу міжнародних зв’язків  Станіслав Осятинський та старший викладач кафедри українознавства Інна Голопич. Переможцем конкурсу стала курсант Ольга Магда із промовою «Ніколи не осуджуйте інших», ІІ місце посіла курсант Ярослава Долинна із доповіддю «Життя – як багато приховано в цьому слові», ІІІ місце зайняла курсант Марія Нечай із виступом «Я завжди буду сама собою». Призери конкурсу були нагороджені грамотами і пам’ятними подарунками. Кожний конкурсант також отримав диплом учасника юних ораторів серед першокурсників «Цицероній–2015».

 

ВЗГ ХНУВС