Урочисті заходи з нагоди початку нового навчального року відбулися у Харківському національному університеті внутрішніх справ. 700 першокурсників, сто з яких вступили на навчання до Сумської філії університету, отримали привітання та курсантські погони. До майбутніх поліцейських звернулися: заступник директора Департаменту персоналу МВС України Анатолій Нікітін, радник-консультант Голови Наглядової ради університету Микола Пахнін, ректор університету Дмитро Швець.  У заході взяли участь проректори вишу, декани факультетів, працівники структурних підрозділів.

Після урочистого внесення Прапора вишу присутні хвилиною мовчання вшанували патріотизм, мужність, вірність та героїзм тих, хто поклав своє життя за єдність та незалежність України.

Першокурсникам вручили погони курсантів.

Від імені Колегії Міністерства  внутрішніх справ України першокурсників привітав Анатолій Нікітін: «Сьогодні для вас починається новий етап життя. Ви обрали шлях служіння Українському народові. Ми підтримуємо цей свідомий вибір та сподіваємося, що найкращі традиції поколінь правозахисників будуть збережені та примножені. Україна чекає майбутніх поліцейських! Учіться старанно, робіть свою справу щиро, сумлінно, з любов’ю та віддачею. Не втрачайте жодної хвилини, адже досвід, набутий у стінах Харківського національного університету внутрішніх справ, згодом може врятувати не одне життя! Будьте допитливими, наполегливими, творчими та інноваційними! Навчайтеся Служити Україні та Захищати її громадян!».

Микола Пахнін передав привітання від Голови Наглядової ради університету, члена Центральної виборчої комісії Ірини Єфремової: «Шановні першокурсники! Ви зробили правильний вибір – вступили до найкращого правоохоронного вишу України – Харківського національного університету внутрішніх справ. І протягом наступних років під керівництвом ваших наставників, командирів, викладачів будете успішно оволодівати необхідними знаннями та навичками, що дозволять вам з честю та гідністю нести високе звання «поліцейський»! Служити та захищати – ці два слова стають для вас єдиним орієнтиром, дороговказом на все подальше життя!».

Ректор університету Дмитро Швець у своєму виступі зазначив: «Ви успішно пройшли табірний збір, стали більш зібраними, відповідальними та дисциплінованими. На ваших плечах замайоріли погони курсанта поліцейського вишу. Для Вас це день, з якого починається дорога у професію. Від вашої небайдужої життєвої позиції великою мірою залежить майбутнє нашої країни. Бажаю вам віри у власні сили! Пам’ятайте, що освіта та знання залишаються з людиною на все життя. Вірю, що ваші здібності, розум та наполегливість стануть запорукою визначних успіхів на ниві професійної діяльності в незалежній європейській Україні». 

Анатолій Нікітін і Дмитро Швець вручили першокурсникам символічні атрибути навчання – «Залікову книжку» та «Ключ до знань», а перший дзвоник ще раз нагадав усім присутнім про початок нового навчального року.

Завершились урочистості виступом колективу художньої самодіяльності та  підрозділу барабанщиць університету.

Для першокурсників розпочалися заняття за розкладом.

ВЗГ ХНУВС