Старша викладачка кафедри українознавства факультету № 2 Харківського національного університету внутрішніх справ Наталія Єльнікова успішно закінчила курс «Медіаграмотність для освітян», що відбувся на платформі масових відкритих онлайн-курсів Prometheus.

В умовах стрімкого розвитку в сучасному світі інформаційно-комунікаційних технологій і системи мас-медіа суспільство потребує цілеспрямованої підготовки особистості до вмілого і безпечного користування ними. Медіа потужно та суперечливо впливають на освіту молодого покоління, часто перетворюючись на провідний чинник його соціалізації, стихійного соціального навчання, стають засобом дистанційної і джерелом неформальної освіти.

За час навчання були розглянуті питання історичного розвитку та різновидів медіа, впливу медіа на суспільство, опрацьовані завдання медіаосвіти, проаналізований світовий та український досвід медіаосвіти. Особливу увагу було приділено ролі медіаграмотності у формуванні довіри до освіти, основам авторського права та спілкуванню в мережі.

За успішне закінчення цього курсу Наталія Єльнікова отримала сертифікат.

ВЗГ ХНУВС