У Харкові відбувся Перший всеукраїнський форум з кібербезпеки «HackIT–2015», де одним із партнерів у сфері освіти виступив Харківський національний університет внутрішніх справ.

Форум відвідали майже 500 учасників, серед яких науково-педагогічні працівники та студенти провідних вищих навчальних закладів Харкова, що займаються підготовкою фахівців у сфері інформаційної безпеки.  Харківський національний університет внутрішніх справ на форумі представили науково-педагогічні працівники кафедри інформаційної та економічної безпеки навчально-наукового інституту підготовки фахівців для підрозділів кримінальної міліції, кафедри захисту інформації, курсанти факультету підготовки фахівців для підрозділів боротьби з кіберзлочинністю та торгівлею людьми, кафедри інформаційних технологій та захисту інформації, студенти факультету права та масових комунікацій.

Перед учасниками форуму виступив начальник факультету підготовки фахівців для підрозділів боротьби з кіберзлочинністю та торгівлею людьми В'ячеслав Марков, який розповів присутнім про нову кіберполіцію України та вимоги, що висуваються до кандидатів на посади інспекторів і спеціальних агентів з інформаційних технологій.

У якості спікерів на форумі виступили науковці вищих навчальних закладів, приватних комерційних організацій та державних установ, що займаються актуальними проблемами у сфері кібербезпеки.

Науково-педагогічні працівники, курсанти та студенти університету взяли активну участь в обговоренні актуальних питань у сфері кібербезпеки та проведенні практичних експериментів.

 

ВЗГ ХНУВС