Бінарне заняття з адміністративного процесу в онлайн-режимі для курсантів 1 та 2 курсів Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ провела суддя Зарічного районного суду м. Суми Марина Сорока на тему «Особливості розгляду справ пов’язаних з порушенням правил щодо карантину людей».

Співорганізаторами бінарного заняття виступили професор кафедри юридичних дисциплін Наталія Горобець та доцент кафедри юридичних дисциплін Олена Маркова.

На занятті йшлося про порядок складання протоколу про адміністративне правопорушення, ким підписується протокол, у які строки його необхідно направити до суду для розгляду.

Марина Сорока звернула увагу слухачів на типові помилки при складанні протоколів. Зауважила, що необхідно постійно слідкувати за змінами в законодавстві, чітко й повно заповнювати обов’язкові графи в бланку протоколу та додавати докази на підтвердження вчинення особою адміністративного правопорушення. На реальних прикладах розглянутих судових справ суддя райсуду розповіла за які порушення правил карантину настає відповідальність, який вид адміністративного стягнення був застосований.

Наприкінці зустрічі лектор закликала курсантів не порушувати правила карантину та дотримуватися санітарно-гігієнічних правил.

Сумська філія ХНУВС