В рамках профорієнтаційної роботи Харківський національний університет внутрішніх справ відвідали учні Караванської ЗОШ м. Люботин. Екскурсію для юнаків та дівчат організувала завідувач кафедри соціології та психології факультету права та масових комунікацій, кандидат психологічних наук, доцент Лариса Шевченко.

Школярі оглянули територію навчального закладу,  навчально-тренувальні комплекси: криміналістичний та райвідділ міліції, ознайомилися зі спортивним комплексом, побували у бібліотеці, відділі міжнародних зв’язків,  гендерному центрі, зеленій кімнаті, аудиторії-амфітеатрі, залі судових засідань, оглянули експонати університетського музею.

Усім школярам екскурсія університетом дуже сподобалася, і навчальний заклад справив сильне враження. Учениця 11-го класу Анастасія Таразанова розповіла, що їй сподобались спеціалізовані аудиторії, особливо навчально-тренувальні комплекси. «В них є все необхідне для того, щоб оволодіти майбутньою професією і стати гарним фахівцем, – зазначила Анастасія. – Також я дізналася багато нового про становлення правоохоронних органів у Харкові». Дівчина зізналася, що в майбутньому хотіла б вступити до університету, щоб навчатися на психолога. Учениця 11-го класу Юлія Цимбалюк також поділилася своїми позитивними враженнями перебування у навчальному закладі. Вона вже давно мріє стати курсантом, а після екскурсії остаточно утвердилася у своєму рішенні.

Керівництво університету завжди багато уваги приділяє ранній профорієнтації, залучаючи до навчання в університеті цілеспрямованих, енергійних та обдарованих юнаків і дівчат.

 

ВЗГ ХНУВС