Відбулося засідання наукового гуртка кафедри кримінального права та кримінології факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ у режимі онлайн з використанням програмного забезпечення для проведення відеоконференцій Zoom під керівництвом доцента кафедри кримінального права та кримінології факультету № 6 кандидата юридичних наук Ірини Луценко.

Тема роботи наукового гуртка була присвячена покаранню, яку члени наукового гуртка висвітлили у своїх доповідях: Анна Шевцова «Вплив обставин, що пом’якшують чи обтяжують покарання на визначення міри та виду покарання», Аліна Хуторна «Смертна кара: світовий досвід та сучасна практика», Лілія Бірукова «Покарання та його роль в системі протидії злочинності», Альона Ляхова «Хімічна кастрація як вид покарання: сучасний досвід та сучасні підходи», Катерина Лабунець «Врахування обставин, що обтяжують покарання при призначення покарання за необережний злочин», Інга Нарсія «Довічне позбавлення волі: міжнародний досвід», а також спільно взяли участь в обговорення неоднозначних питань.

Наприкінці засідання було вирішено направити тези доповідей для участі у Всеукраїнській науковій конференції здобувачів вищої освіти «Механізм функціонування громадянського суспільства (осінні читання)» (20 листопада 2020 року, м. Львів) та у Міжнародній науково-практичній інтернет-конференції «Кримінально-правові та кримінологічні аспекти протидії злочинності» (27 листопада 2020 року, м. Одеса).

Для наступної зустрічі члени наукового гуртка кафедри обрали тему, присвячену легалізації зброї.

ВЗГ ХНУВС