З нагоди Дня української писемності та мови, що традиційно святкується 09 листопада, у форматі Zoom-конференції відбулося засідання круглого столу наукового гуртка кафедри українознавства факультету № 2 ХНУВС.

Тематика круглого столу «Історія становлення та розвитку української писемності» стала цікавою й актуальною як для досвідчених науковців кафедри, так і для курсантської молоді. Керівниця наукового гуртка доцентка кафедри Олена Оверчук у вітальному слові розповіла про витоки й традиції свята. Завідувач кафедри українознавства професор Ігор Чорний у своєму виступі зупинився на постаті Нестора Літописця і його ролі у становленні й розвитку української писемності. Заступник декана факультету № 2 Сергій Гіренко наголосив на важливості вивчення державної мови майбутніми правоохоронцями.

На засіданні свої доповіді, підкріплені яскравими презентаціями, представили й курсанти-члени гуртка: Вікторія Глухенька (Ф2-401) «Історія української писемності: міф та реальність», Дар’я Фартушна (Ф1-107) «Феномен милозвучності української мови», Ольга Попівчук (Ф3-103) «Українська мова – вчора, сьогодні, завтра», Анна Козакевич (Ф1-103) «Віртуальне спілкування та його особливості». Обговорення було жвавим, дискусійним і цікавим, а всі учасники набули важливого досвіду публічного спілкування в межах онлайн-конференції, збагатили  загальну ерудицію та мовленнєву культуру, поглибили знання з української мови.

ВЗГ ХНУВС