До Всесвітнього дня науки відбулось засідання наукового гуртка кафедри кримінального права і кримінології факультету № 1 під керівництвом професора кафедри доктора юридичних наук професора Андрія Ященка. Захід проводився в режимі онлайн на платформі ZOOM.

Тематика заходу була присвячена актуальній проблематиці: «Кримінально-правові та кримінологічні засоби протидії корупції: сучасні реалії».

З цікавими та змістовними доповідями виступили:

- курсант 3 курсу факультету № 4 Роман Романів «Запозичення досвіду іноземних країн у протидії корупції в Україні», науковий керівник – доцент кафедри кандидат юридичних наук, доцент Ксенія Юратєва;

- курсант 4 курсу фікультету № 1 Яна Міркевич «Деякі аспекти віктимологічної профілактики корупції», науковий керівник – викладач кафедри кандидат юридичних наук Тетяна Шевчук.

В обговоренні проблемних питань протидії корупції взяли участь всі учасники засідання наукового гуртка, які активно долучилися до дискусії і висловили свої думки з цього приводу.

Наприкінці заходу керівник гуртка наголосив на тому, що наукове дослідження корупції, як негативного соціального феномена, його кризового характеру, а також місця у механізмі протиправної діяльності та заходів протидії йому є злободенним для українського суспільства питанням.

ВЗГ ХНУВС