Ректор Харківського національного університету внутрішніх справ Сергій Гусаров передав представникам нової поліції Харкова по 1100 екземплярів «Пам’яток працівника патрульної поліції» та «Довідників працівника патрульної поліції», які підготовлено та видано науковцями університету.

Зміст Довідника охоплює основні напрямки діяльності працівників патрульної поліції, окреслює коло їх прав та обов’язків, дає характеристику ключовим організаційним моментам діяльності працівників патрульної поліції щодо оформлення адміністративно-процесуальної документації.

Довідник працівника патрульної поліції розкриває зміст, види поліцейських заходів, вимоги, що висуваються до них, порядок їх застосування; правові основи реалізації доставляння порушника та адміністративного затримання; особливості провадження у справах про порушення правил дорожнього руху іноземцями та особами без громадянства. Окрему увагу у Довіднику приділено вирішенню конкретних проблемних аспектів реалізації повноважень працівників патрульної поліції у форматі: «Питання–відповіді».

Довідник та Пам’яткапризначені для повсякденного застосування працівниками патрульної поліції при виконанні службових обов’язків. Наведені положення та інструкції визначають алгоритм дій патрульного поліцейського в різних ситуаціях професійної діяльності. Дотримання запропонованих положень та інструкцій убезпечить працівників патрульної поліції від прийняття неправомірних рішень та притягнення їх до юридичної відповідальності. Як наслідок, чітке виконання наведених у Пам’ятці та Довіднику інструкцій сприятиме формуванню позитивного іміджу патрульної поліції.

Сергій Гусаров передав Пам’ятки і Довідки начальнику патрульної поліції м. Харкова Євгену Мельнику для того, щоб кожний патрульний у будь-який час міг скористатися інформацією, що міститься у цих виданнях. Сергій Гусаров висловив упевненість, що це матиме позитивний вплив на ефективність несення служби представниками поліції з охорони громадського порядку в Харкові. Євген Мельник подякував ректору і колективу університету за допомогу і висловив упевненість, що тісна співпраця між навчальним закладом та патрульною поліцією триватиме й надалі.

ВЗГ ХНУВС