Напередодні святкування Дня української писемності та мови та з нагоди відкриття ХІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка та ХХІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика у Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ у форматі Zoom-конференції відбулося засідання круглого столу «Мовне законодавство та мовна політика в Україні». Спікером заходу виступила професор кафедри гуманітарних дисциплін Валентина Василенко.

Під час круглого столу здобувачі вищої освіти обговорили суть та суперечливі моменти Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», підкреслили важливість посади мовного омбудсмена та визначили аспекти світового досвіду державної мовної політики.

Модератор заходу Аль Хататнех Мея, розмірковуючи про мовну ситуацію в Україні, зауважила, що мовна політика України повинна бути більш жорсткою в плані функціонування державної мови в освіті, а студенти висловили переконання, що знання державної мови та покращення рівня володіння нею необхідне всім громадянам України.

Метою зустрічі було не лише обговорення мовної політики держави, а і розкриття організаційних та ораторських здібностей у студентів. 

Освітній захід залишив по собі позитивні враження у здобувачів вищої освіти та багато нової корисної інформації.

Сумська філія ХНУВС