Професор кафедри цивільного права та процесу факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ Володимир Кройтор та аспірант університету Роман Чумак взяли участь у роботі II щорічної конференції Регіональних рад реформ правосуддя.

Відкрив конференцію посол ЄС, голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас. Пан Маасікас виступив з вітальним словом та відзначив, що проєкт ЄС «Право-Justice» вже протягом трьох років допомагає залучати правничу спільноту до процесу розробки державної політики у сфері правосуддя. Така допомога надається шляхом підтримки діяльності Регіональних рад з питань реформи правосуддя, які створені та функціонують у Чернівецькій, Дніпропетровській, Харківській, Львівській, Одеській областях та на Донбасі.

Члени рад взяли активну участь у підготовці законопроєкту про медіацію, змін до Кодексу з процедур банкрутства, пропозицій щодо вдосконалення законодавства з питань виконавчого провадження, функціонування електронного суду та обговорення концепції перехідного правосуддя.

ВЗГ ХНУВС