У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбувся онлайн-захід присвячений 20-й річниці прийняття Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека». Основними спікерами заходу виступили представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Хайді Маргарита Васкес Панес та Петро Баб'як.

У презентації також взяли участь науковий та науково-педагогічний склад університету, курсанти та студенти вишу, зокрема Сумської філії та Кременчуцького льотного коледжу ХНУВС.

Хайді Маргарита Васкес Панес, спостерігач та координатор з гендерних питань Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, розповіла про зміст Резолюції РБ ООН 1325, спостереження та дослідження ОБСЄ щодо добробуту та безпеки жінок в Україні, підкреслила важливість ролі жінок у подоланні конфліктів та розбудові миру, окреслила вплив пандемії COVID- 19 на випадки домашнього насилля, а також поділилася власним досвідом та досвідом інших лідерок громад і спостерігачок СММ ОБСЄ під час їх роботи в місцях охоплених конфліктом.

Учасники заходу активно брали участь в обговоренні та ставили запитання, на які спікери надали вичерпні відповіді.

Захід був проведений українською та англійською мовами.

ВЗГ ХНУВС