Голова науково-навчального сектору студентсько-курсантського Парламенту Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Юлія Ващенко організувала для студентів 2-3 курсів філії online-зустріч з начальником відділу комунікацій та правопросвітництва Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД) Сумської області Оленою Омельченко.

Студенти мали можливість переглянули презентацію про специфіку роботи БВПД, етапи її створення, правові засади системи безоплатної вторинної правової допомоги, про діяльність їх центрів як в Україні, так і на Сумщині. Було обговорено проєкт «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину».

Фахівець центру разом із майбутніми правниками проаналізувала три «кейси» стосовно неповнолітніх, які вчинили різні правопорушення. Також звернула увагу на платформу правових консультацій WikiLegalAid – сайт, що містить посилання на нормативні акти, зразки процесуальних документів, консультації, які зрозумілі не лише фахівцям, а й людям без юридичної освіти.

Сумська філія ХНУВС